Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 22:36 - Правосъдие? Забрави
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Помните ли оня италиански филм за мафията „Следствието е приключило, забравете!“ Същото с пълна сила важи и за нашето правораздаване. Четири години и два месеца след онова страшно наводнение, отнело живота на 13 души и опустошило варненския квартал „Аспарухово“, се оказва, че виновни няма. Трагедията била причинена от природната стихия и единствено дъждът трябва да се смята за „отговорен“. Не човешка грешка или немарливи действия на институциите, а единствено дъждът. Валял, видите ли. Това дори не е фарс, то е гавра.

Впрочем, едва ли са много наивниците, които са очаквали някакво друго решение на съда. Критиките и гражданското недоволство за скапаната инфраструктура, презастрояването и запушването на отходните шахти нямат никакво значение. Забравете! И за тях, и за постройките, ако са били незаконни. Независимо, че тогава вина биха имали живеещите там и властите, че не са ги съборили. Не, дъждът е единственият виновник!
С поредното си празно решение родната Темида бетонира още повече безразличието и апатията в обществото. А може би такава е и целта. Да ни подготви за следващата предизвестена подигравка. Като нищо например ще изкарат единствено виновен шофьорът на автобуса, причинил трагедията край Своге, а всичките „отговорни фактори“ по веригата ще се измъкнат сухи. А за инцидента с една моторна шейна, за който се мълчи вече половин година, виновна определено ще е бабуната от неравностите по пътя. Защото, нали разбирате, днешната власт никога за нищо не е виновна. Най-много да го отнесе някой и друг бушон от дребния чиновнически антураж, който да бъде заменен с друг.
В държава на ръчно управление от един човек, като нашата в момента, където той пуска и спира поръчки, уволнява и назначава всеки един, отговорността е лично негова. Затова ударихме дъно, от което няма изправяне. А справедливост? Правосъдие? Забравете!

Валентин Георгиев

image

http://duma.bg    



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172611
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031