Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 14:50 - Затварянето на винпром по време на гроздобер е престъпно действие на сегашното правителство
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Иван Бакалов e-vestnik Затварянето на винпрома в Карнобат е едно от най-престъпните действия не сегашната клика-правителство. Клика, която обединява прокуратура, изпълнителна власт и медии.

Могат да правят проверки и ревизия на акцизни складове и без да затварят завод с 1500 работници. Точно по време на гроздобер. Винпром Карнобат има 20 хил. декара лозя.

 

Всичките вина „Шато Карнобат“, „Братя Минкови“, „Дежа ву“, „Le Photographe“, „Cycle“, ракии „Карнобатска“ и др. се правят от това грозде.

 

Грозде се бере като достигне определена захарност и киселинност. Ако закъснее гроздоберът, тези показатели се променят, наесен почва да вали дъжд, ще го съсипе. Част от гроздето губи от теглото си, стафидира, има болести, загниване. И като цяло, от закъснял гроздобер вече се прави друго вино. Най-малкият проблем е загуба на количество.

 

А винпромът изкупува грозде и от други лозя на частни стопани. Да затвориш завод точно сега, е опит да съсипеш цяла реколта, да унищожат производители.

 

Конкуренцията от други винпроми хич не се радва, защото знае, че утре същата клика ще удари и тях по подобен начин. Така рекетьорската власт косвено заплашва и останалите да станат по-податливи да си плащат на когото трябва. И всичко това става, след като първото правителство на Борисов накара винпромите да сложат камери в акцизните си складове, за каквито са определени и избите с бъчвите, и да отчитат грозде и вино всеки месец като с ДДС (макар за виното да не се плаща акциз). Същевременно остави в ракиджийниците безотчетни нелегални и полулегални казани по 1000 литра (в такъв казан не се вари домашна).

 

Уж извадиха обвинения за Миньо Стайков нещо за нелегално цигарено производство, пък затвориха винпром. Даже дума не се чу за фалшиви бандероли, за каквито в миналото са обвинявали същия Стайков и завода му. Който впрочем не е лична негова собственост, само съдружник е. Затварят и търсят нещо да намерят. И да съсипят хляба на хиляди хора.

 

(Бел. авт. – За пръв съм писал за тоя завод преди 20 години, когато за пръв път ченгета го тарашиха за фалшиви бандероли. Миньо Стайков е арестуван и обвиняван не знам колко пъти за тия 20 години. Но не е осъждан. То е като тричане – тръскаш го, докато пусне).

 

Да го осъдят, да го вкарат в затвора, но защо затварят и спират производство? За да спрат гроздобера и правенето на вино? Тоест – да съсипят, а не да осъдят.

 

Това е нарочно – мутри рекетьори, образец на премиера си.

 

Източник: e-vestnik.bg

 

 

КОЙТО КРАДЕ ХЛЯБА НА ДРУГИГО САМ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ХЛЯБ.
КРАЖБОКРАТИ - ПОКАЙТЕ СЕ!

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1179210
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930