Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2020 13:54 - Митрополит Киприан: "Никой вирус не ще събори паметта на българина"!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове:
0



 Никой не може да промени и отмени историята

Оставаме предани, в преклонение пред всички, които паднаха за Освобождението на България.“, каза владиката по повод решението си за за провеждането на църковните ритуали, устояли през годините.

а 3 март от 9.30 часа се отслужи благодарствен молебен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан - той също  пренебрегна препоръката и  проведе предварително начертаната програма на църквата за празника.

В 11:00 часа, на площадката в подножието на Паметника на Свободата, владиката и свещенослужители  отслужиха и заупокойна молитва в памет на загиналите воини.

Заупокойна молитва за загиналите при боевете има и на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия.

По повод отмяната на тържествата за националния празник на България и мерките за ограничаване на опасността от коронавирус старозагорският владика разпространи следното обръщение:

„Църквата се моли за всички православни християни и за всички загинали за Освобождението на родината ни и винаги ще бъде страж над техните души. Никой не може да промени и отмени историята. Всеки може да я съхрани, независимо какви са обстоятелствата и времената, в които живеем. Никога не бихме забравили децата, отнети от майчина гръд, които вместо мляко сучиха кръв.

Никой вирус не ще събори паметта на българина, който е родолюбец, търси истината и винаги ще я пази в сърцето си. Оставаме предани, в преклонение пред всички, които паднаха за Освобождението на България.“, каза владиката по повод решението си за за провеждането на църковните ритуали, устояли през годините.

Той изрази дълбок поклон и благодарност към областния управител Гергана Микова, кметовете на общините Казанлък и Стара Загора Галина Стоянова и Живко Тодоров, директора на ОД МВР ст. ком. Стоян Стоянов, директора на РД ПБЗН ком. Стоян Колев, командирът на 61-ва Стрямска бригада ген. Деян Дешков и директорът на ОПУ – Стара Загора Илия Златев, за положените неимоверни усилия по организацията за осъществяване на предварително предвидената програма за празничните чествания.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172830
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031