Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2016 18:36 - Ако Ванга е светостта на България, то тогава - горко на България!
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1240 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "...не бива да се намира у тебе предсказвач, гадател, вражач,... ни който пита мъртви, защото всеки, който върши това, е гнусен пред Господа." (Втор. 18:9)
image
Светлин Русев - "Изпращането на Ванга"
Снимка Румен Михайлов

Днес всякакви врачки, гадателки, пророци, оракули, екстрасенси и какви ли не други магьосници са на особена почит в едно бездуховно и дехуманизирано общество. Това с особена сила важи както за обикновения човек, притиснат от жестокото ежедневие, така и за част от интелигенцията на страната, която, загубила духовна ориентация, търси спасение в квази-духовни течения и религиозни практики. 

Най-красноречивото свидетелство за това е Ванга. Поради загубени духовни критерии, липса на религиозна грамотност и познание хиляди хора са прелъстени от нея. "Феноменът Ванга" свидетелства за безкрайно дълбоката духовна криза, в която е изпаднало българското общество и всеки един от тези, които я приемат. Личи загубата на ясните духовни ориентири, на духовния реализъм, изведен от Православната църква в нейното духовно учение и практика. 

image

Светлин Русев - "Изпращането на Ванга"
Снимка Румен Михайлов
 
  "Ванга беше жива и заедно с нея се обсъждаше цялостния вид на Храма. От идеята за бял храм до мястото, на което е построен, от архитектурното проектиране до изписването, от подовата настилка до керемидите и т.н...  тя не би търпяла нещо, което душата и сърцето й не приемат. Всичко, което се говореше срещу храма, дълбоко я нараняваше... "Ванга е Храма" и "Храма е Ванга" - това бяха думи на Ванга, които многократно беше споменавала." Светлин Русев, в-к "Сега" 8 ноември 2005  

 

Ванга действа посредством контакти с падналите нисши духове. Те притежават голяма онтологическа мощ, познание, и поради това могат да предвиждат някои неща . Като служители на злото, те знаят от какво боледува човек или какви са проблемите му. За да го склонят да им повярва, те на първо време му помагат в някои негови нисши желания - дори могат да подобрят здравословното му състояние, за да пленят душата му. Така той бива пленен от тях и започва да ги почита като Самия Бог. Затова не е чудно, че някои екстрасенси, врачки, познават кога някой боледува, помагат му с билки, казват му, че ще пътува някъде или къде е загубил някоя вещ и пр. Всичко това удивлява неподготвения човек, който си казва : "Ето, позна!". Този човек вече е пленник.

Ванга не върши своите "чудеса" в съгласие с християнската вяра. Тя ги върши от свое име. Аскетите, подвижниците, светците на Църквата вършат чудеса с името Божие, с кръста Христов. 

Ванга няма никаква предварителна духовна подготовка - не учи за пост и молитва, за подвижничество, за придобиване на християнски добродетели, за духовен живот. Тя използва общи приказки за кръщаване и вярване, колкото да привлече повече хора към себе си , тоест към злите сили, на които служи. Не случайно българските "боготърсачи" около нея не знаят нищо за Бога, а знаят най-вече за нея. Те се кланят на нея, а не на Бога. В един момент тя става божество (ср. изказванията на Светлин Русев). Един християнски светец никога не би допуснал такава прелест. Ако би допуснал такава прелест, то той не би бил светец. Има много описани случаи от духовния опит на Отците как поради прелест [3] някои напреднали духовно подвижници са се проваляли. А това е сигурен белег, че Ванга не служи на Бога, а на зли сили. 



В края на 70-те и началото на 80-те годиниВанга е привлечена в окултисткия кръг на Людмила Живкова, който се стреми да съчетае комунистическите догми с Агни йога учението на Николай Рьорих. В това затворено общество влизат Светлин Русев, Богомил Райнов, Нешка Робева и др.  Ванга става най-удобния и ползващ се с доверие човек, който да разпространява като "откровение" нехристиянските идеи на влиятелните окултисти. След 1989 г. тя с ловкостта на опортюнист отново сменя своите политически симпатии. При среща с някогашния лидер на СДС Петко Симеонов тя подсказва изборния лозунг "Времето е наше”. Президентът на "Подкрепа” Константин Тренчев признава, че от 1992 до 1996 г. се среща с нея 50 пъти. Тя е кръстница на убития по-късно банкер Емил Кюлев, който по нейно нареждане купува чифлик до Мелник. Фрапиращо е, че ясновидката не можа да отгатне, че кръщелникът й ще бъде застрелян в София през октомври 2005 г. Когато изкачва Еверест през 2004 г., Петко Тотев носи “икона” на непризнатата от никого светица Ванга, рисувана от Русев. Дори иначе благочестивият Симеон ІІ при посещението си на Рупите пали свещ и се покланя на гроба и в църквата на Рупите.

Баба Ванга умира на 10 август 1996 г. Погребана е до построената от нея църква “Св. Петка” в Рупите, в която активно се поддържа култът към нея. Фондацията “Ванга” е изградила манастирски комплекс и се предвижда създаването на огромна ботаническа градина, парк и езеро.

 





Гласувай:
1



1. elianna - е какво да си говорим повече за секти?
18.06.2016 18:42
направо ще открием топлата вода. Секта, която се покланя на демоницата Вангелия Гущерова. Не знам дали има нещо общо с ония сатанисти от сектата Деветия кръг на ада, за която се знае че участва и папата. Ядяли деца и правили сатанински меси. Прави ли ви впечатление че все срещу големи празници биват убивани деца? Особено срещу Петдесетница. ТОВА СА БОГОБОРЦИ!
цитирай
2. elianna - защо ли по петдесетница и то в Израел е европейското по художествена гимнастика?
18.06.2016 18:44
Защо е въпрос на живот и смърт да участват гимнастичките ни на него?

Какви ли са ритуалите на изпращане преди състезания в залата за които говори Нешка Робева?

Има ли нещо общо с извратената теория за кристални и не знам си кви си деца?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1190118
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930